четверг, 19 апреля 2018 г.

Нові надходження до фонду бібліотеки

Пропонуємо продовжити знайомство з книжковими новинками.



Пекар, Валерій Олександрович.
Різнобарвний менеджмент. Еволюція мислення, лідерства та керування [Текст] / Валерій Пекар. - Київ : ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. - 191 с.: ілюстр.- Бібліогр.: с. 188-189.

У книзі популярно викладена теорія еволюції людського мислення, організацій і великих соціальних систем, за якою останнім часом у фаховій літературі закріпилася назва «інтегральна динаміка». Ця красива і практична модель не лише дає ключ до розуміння стилів лідерства та управлінських культур, а й забезпечує інструментами їх зміни. Текст грунтується на курсі лекцій, який читає автор у провідних українських бізнес-школах, але істотно перевищує його за обсягом.
Книга розрахована на підприємців і управлінців-практиків, зацікавлених у розвитку власних навичок менеджменту та вдосконаленні своїх компаній і організацій.



Дяченко, Марина.
Самум [Текст] : роман, повість, оповідання / М. Дяченко, С. Дяченко. - Харків :
ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. - 316 с.

Вона — сучасна відьма-авантюристка, ворожить і знімає причину та вроки, проте вірить тільки в гроші. Він — демон, що вселився в неї. Вона — одержима. Він — жорстокий хазяїн. Двоє ненавидять одне одного і пов’язані спільною місією. Варто хоч раз помилитися, спізнитися, схибити — і відьма, і демон опиняться в пеклі. Однак у такій важкій справі помилка – це тільки справа часу... До нової книжки Марини та Сергія Дяченків, крім роману «Одержима», увійшли нові повісті та оповідання: «Електрик», «Самум», «Хрущ».




Дяченко, Марина.
Варан [Текст] : роман / М. Дяченко, С. Дяченко. - Київ : ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. - 316 с.

Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючі пригоди, неймовірні тварини, живі поля і ліси — у романі М. та С. Дяченків «Варан» є все, що потрібне «справжньому» фентезі. Але є і те, що відрізняє прозу Дяченків від інших, — філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна поставити собі кожна людина...

Жадан, Сергій.
Інтернат [Текст]:роман/С.Жадан.- Чернівці: Meridian Czernowitz, 2017.- 336 с.

Події роману відбуваються у січні 2015 року на Донбасі. Головний герой Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. І він змушений цю лінію перетнути. А щоб повернутись назад йому потрібно визначитись, на чиєму боці його дім.
“Інтернат” — це рефлексія на події дворічної давнини. Ключовим тут є акцент на особистості головного героя, “людини без рушниці”, цивільного. А також на його побуті поблизу прифронтових територій. Роман про те, як цей побут перетинається із вибором і усвідомленням “погані” — “хороші”, “свій” — “чужий.
Певною мірою Жадана можна сьогодні назвати голосом Сходу. Правдивим, болючим, відвертим. Але чи вдасться йому сказати “Інтернатом” про важливе достатньо голосно вирішувати читачам.



Положій, Євген.
П’ять секунд, п’ять днів [Текст]: роман/ Є. Положій.- К.: Нора-Друк, 2016.-176 с.-(Серія «Читацький клуб»).

П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність — такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який все життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває…


Торохтушко, Дзвінка.
Фотограф [Текст]: роман/Д. Торохтушко.-К.: Алатон, 2017.-176 с.

Збірка новел «Фотограф» — це збірка фотографій. Світлин з минулого і сучасного, де події і людські долі переплетені так, що іноді здається - такого не може бути. Це — вигадка. Це — ретуш на світлинах. Насправді все інакше. Але...
Новели - це збірка світлин одного майстра. Кожна із них — то відбиток присутності Бога в житті людини. Жодної ретуші. Лише правда, віра і любов. Бог — теж фотограф. Він знає все про гру світла і тіні. І неважливо з ким він сьогодні: з алкоголічкою Надюхою («Чужа кров»), божевільним Васьком («Їнтар»), чи малою Бруською («Пиріжки з шугалем»). Він однаково зупиняє час. Іноді, в розмитому слізьми кадрі. І дарує надію.
Зараз вилетить пташка...

 Нотомб, Амелі.
Подив і тремтіння [Текст] : [роман] / Амелі Нотомб ; з фр. пер. Віктор Шовкун. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 115, [1] с.

Це найвідоміший роман бельгійської письменниці, удостоєний премії Французької академії, перекладений багатьма мовами.
В основі роману — глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Героїня народилася в Японії й тепер повернулася туди працювати у великій токійській компанії. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.

Далі буде...




Комментариев нет:

Отправить комментарий