пятница, 13 апреля 2018 г.

Нові надходження до фонду бібліотеки


Новинки читальної зали


Косміна, Оксана Юліївна.
Українське народне вбрання [Текст]/ Оксана Косміна .-К.: Балтія-Друк, 2017.- 64 с.: кольор. ілюстр.

Видання знайомить читача з оригінальними зразками традиційного вбрання українців кін. XIX - поч. XX ст., що зберігаються в музеях Києва, Харкова, Львова, Чернігова, Вінниці, Запоріжжя, Переяслава-Хмельницького і приватних колекціях. Альбом містить інформацію про регіональні особливості українських строїв, змінює сталі стереотипи, демонструючи український національний одяг в усьому його багатстві та розмаїтті.



Герус, Людмила Мечиславівна.
Українська народна іграшка [Текст]/ Людмила Герус.- К.: Балтія-Друк, 2017.- 64 с.: кольор. ілюстр.

Народна іграшка – унікальне явище культури, тісно пов’язане зрізними проявами життя, багатогранне за змістом. Вона здатна зацікавити і дітей як безпосередніх учасників гри, і дорослих в якості потужного засобу виховання. Вона захоплює фольклорною тематикою, довершеною простотою форми, конструктивною вигадливістю, лаконічним декором, своєрідною емоційною налаштованістю, яку надає їй здатність рухатись та утворювати звуки.

 Новинки абонементу



Коллінз, Джим.
Від хорошого до величного. Чому одні компанії прориваються, а інші - ні [Текст] / Джим Коллінз ; пер. з англ. Оксана Савчин. - Київ : Наш формат, 2017. - 364, [1] с. : іл. - (Світоглядна література) (Світовий бестселер).

У цій книжці Джим Коллінз аналізує діяльність і структуру компаній, яким вдалося здійснити прорив у вищу лігу бізнесу. Він відібрав фірми, які, попри всі кризи, п’ятнадцять років поспіль показували найкращі результати у своїй галузі. Як Gillette, Kimberly-Clark, Philip Morris та іншим вдалося взяти настільки високу планку? Джим Коллінз вивів формулу — дев’ять кроків, які дозволять розкрутити маховик успіху до швидкості, яка приносить шалені прибутки.


Скрябін, Кузьма.
Я, Шонік і Шпіцберген [Текст] / Кузьма Скрябін. - Харків : Фоліо, 2017. - 122 с.

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. У 1989 році записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською) і «Я, Паштєт і Армія».
2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін загинув в автомобільній аварії. У повісті «Я, Шонік і Шпіцберген», а також у піснях 2006—2014 років, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.


Кідрук, Макс.
Зазирни в мої сни [Текст] : роман / Макс Кідрук. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Cімейного Дозвілля", 2016. - 521, [2] с.

Очевидно, на світі немає дитини, яка б не бачила моторошних снів. Але що робити, якщо жах зі сновидіння поступово переповзає в реальне життя? У дворічного Тео під час нескладної операції раптово зупинилося серце. Упродовж тридцяти шести секунд малюк тримався на межі між світом мертвих і живих. А тоді повернувся. Спливло два роки, перш ніж Мирон Белінський зрозумів, що його син повернувся не сам. Щось прийшло разом із Тео: учепилося і прослизнуло у свідомість, поки хлопчак перебував по той бік лінії, яку більшість із нас перетинає лиш один раз. У відчайдушних намаганнях урятувати сина Мирон виїжджає до Америки, де найновіші досягнення нейротехнологій дають змогу зазирнути в людський сон. Він не здогадується, що бажання допомогти веде до катастрофи, адже найгірше почнеться, щойно той, хто оселився у снах маленького Тео, збагне, що за ним спостерігають.


Калитко, Катерина.
Земля загублених, або маленькі страшні казки [Текст] : [оповідання] / Катерина Калитко. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 218, [2] с.
Земля Загублених щодня дрейфує морями альтернативної географії строго паралельно із нашою щоденною, звичною географією. Земля Загублених виникла для того, щоб надто інші люди, витіснені з «нормального» світу, мали куди піти. Виросла з потреби в укритті та оперті. Вона перероджується і розростається щоразу, коли черговий інакший переживає свою відкинутість, і тому постійно оточена водою, як ембріон. Тому й усі неймовірно різні люди цього малого світу — так чи інакше родичі, так чи інакше повторюють долі одне одного. Ця книжка в ритмі дихання — про них. Кожна історія — як міст через воду, щоб пройти і навчитися дихати в унісон з іншими.


Ульяненко, Олесь.
Син тіні [Текст] : роман / Олесь  Ульяненко. - Харків : Бібколектор, 2017. - 284 с.
Олесь Ульяненко (справжнє ім'я Олександр Ульянов, 1962–2010) — найрадикальніший і найжорсткіший, скандальний і непередбачуваний український письменник, автор понад 20 романів У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Сталінка Дофін Сатани», «Жінка його мри», «Квіти Содому», трилогія «Ангели помсти», «Вогненне око», «Серафима»
У романі «Син тіні» (2001) розповідається про тіньовий бік бізнесу «Куди б ти не перевів погляд, — пише Олесь Ульяненко, — ти можеш, не маючи совісті, а маючи меткий практичний розум, уміння рахувати, використовуючи психологію ι вдачу крадія, вийти, як не крути, в люди» Саме так і жив головний герой цього твору — вбивав, зраджував, отруював атмосферу навколо себе і кайфував від власної безкарності Але дечого він не врахував — що над нами є Бог, чиї жорна мелють помалу, зате певно.





Комментариев нет:

Отправить комментарий