понедельник, 22 октября 2012 г.

Наша історія

Наша історія

Шановні читачі бібліотеки та користувачі мережі! Бібліотека-філія № 14 для дорослих Херсонської ЦБС  відкриває свій блог. І першою публікацією  буде коротка історія нашого  закладу. Отже...

1954 рік: Гостинно відкриває свої двері наша бібліотека. Її фонд налічував 1000 примірників . Але інтерес до книг був не абиякий , бо читачами стали одночасно 800 читачів
-1958 рік: Бібліотека впроваджує передовий досвід московських бібліотек і першою в Україні запроваджує відкритий доступ до книжкового фонду . Кількість читачів та відвідувань зросли вдвічі.
-1960 рік: За роботу по удосконаленню відкритого доступу до книжкового фонду наша бібліотека нагороджена двома грамотами: грамота від Міністерства Культури Радянського союзу  та Республіканською грамотою м. Києва обласного Управління Культури . Колектив нагороджено премією. Досвід роботи нашої бібліотеки приїздили переймати з різних міст України. В цьому ж році була випущена брошура «Відкритий доступ до книжкових фондів», в якій була надрукована стаття Повод Л. І. «Повніше використовуємо бібліографічні посібники».
-1963 рік: Бібліотека отримує звання «Бібліотека відмінної роботи»


-1976 рік: Бібліотека входить до складу Централізованої Бібліотечної системи.
-1979 рік: Бібліотека відзначає свій 25-річний ювілей, колектив бібліотеки нагороджується почесними грамотами та цінними подарунками .
-1989 рік: Бібліотека святкує новосілля.
-1980-1990 р.р.: Наша бібліотека – школа передового досвіду.
-1991 рік: Починають працювати передвижки на Херсонську кондитерську та макаронну фабрики. Починається творче спілкування з Загальноосвітніми  школами  №13 та №22.
-2001 рік: Колектив бібліотеки приймає участь у міському конкурсі на кращу емблему і стає переможцем. Також у цьому році відкривається юнацький клуб  «Древо пізнання».
-2004 рік: Бібліотека святкує 50-річний ювілей . На цей час читачів у нас більше 3000, книжковий фонд налічує 21670 примірників.

                                                                                      
-2005 рік: Бібліотека заключає договір з Херсонським Управлінням юстиції, котре надає бібліотеці юридичну літературу для оформлення книжкових виставок на правову тематику.
-з 2007 року і надалі щорічно фонд бібліотеки поповнюється новими книгами і періодичними виданнями.
-2009 рік: В бібліотеці зроблений капітальний ремонт.





Комментариев нет:

Отправить комментарий