среда, 18 апреля 2018 г.

Прес - інформування "Зупини насильство - захисти себе"

Щоб дитина стала «людиною», батьки повинні насамперед стати опорою та гарантом її гармонійного особистісного становлення. Перед батьками постійно постають питання: «як виховувати?», «як привчити дитину до дисциплінованості?», «чи потрібно карати за провину?» та багато інших. На жаль, іноді батьки забувають або не усвідомлюють межі між дисципліною та тим, що зветься «домашнім насильством».
Сьогодні колектив бібліотеки – філіі №14 разом з фахівцями
Головного територіального управління юстиції у Херсонській області в рамках програми «Бібліотека, як соціально – правовий центр» та проекту «Я МАЮ ПРАВО» завітали до учнів загальноосвітньої школи №13 Херсонської міської ради на прес - інформування "Зупини насильство - захисти себе»,
аби обговорити зі школярами про проблеми насильства в сім’ї. Представники юстиції розповіли про те, яким може бути насильство в сім’ї, яка відповідальність існує за вчинення насильства, та про те, як діяти у випадку, коли дитина зустрічається з проявами насильства, а також куди звертатись за допомогою.

«Сім’я має бути простором без насилля. Якщо Ви стали жертвою чи свідком домашнього насильства щодо своїх рідних, близьких, знайомих, - не мовчіть! Звертайтеся до правоохоронних органів! Ваша небайдужість може врятувати життя», - наголосила в.о. заступника начальника Управління - начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Олена Марчук. Також було представлено відео презентацію «Я маю право!»

Під час заходу було розповсюджено інформаційні буклети Міністерства юстиції України «Як протидіяти домашньому насильству?».

Комментариев нет:

Отправить комментарий