четверг, 19 февраля 2015 г.

Свято до Дня закоханих "Кохання таємне і прекрасне, кохання як пісня лине"



14 лютого, ми звертаємось до теми кохання, бо це надзвичайний день — День святого Валентина  — Всесвітній  день закоханих.
   
Любов безмежний, чудовий дар,
Що дав творець своєму створінню.
Любов — це жертва, серця жар,
І райський спокій у терпінні
.



Такими чудовими рядками вірша розпочалося свято кохання  в клубі «Древо   пізнання»  яке проходило в бібліотеці . Бібліотекар Бабенко О.В. поглибила  знання учнів про історію виникнення свята . Розповідала про святого Валентина який був християнський священиком , що мешкав у Римський імперії. Читачі дізнались що на той час  у Римі солдатам заборонялось одружуватися , оскільки вважалось , що це заважає їм думати про війну. Однак Валентин , таємно вінчав закоханих , а також передавав їхні послання . Дізнавшись про це,  імператор стратив священика.
В пам'ять про самовідданість Валентина , який пожертвував життям за ради щастя інших , 14 лютого відзначають день пам яті святого. Цього дня закохані освідчуються  в коханні та пишуть любовні листи. Були у цей день на заході проведені  конкурси, де переможців чекали подарунки.
Самим активним читачам, які приймали участь у конкурсі «Знайди свою Валентинку»  були надані цікаві призи . Члени клубу з задоволенням приймали участь . Байдужих не залишалось.  На захід були підготовлені інформаційні  буклети , які інформували про надходження нової літератури , вони допомагають  при виборі самих цікавих новинок.  
 Проведений захід  виховує у  учнів почуття чарівного  кохання, вірності один до одного , шляхетності у стосунках. Завжди з повагою ставитись до самої найдорожчої людини. Члени клубу мали змогу   ознайомитись   з тематичною полицею «Земного щастя пік любові» ,  найкращими книжками  письмеників які писали про кохання та їх творами . По закінченню захода було проведено міні – анкетуквання , де члени клубу мали змогу висловити свої враження та побажання. 



Мені здається, може, я не знаю,
Було і буде так у всі часи:
Любов, як сонце, світу відкрива
є

Безмежну велич людської краси.
І тому світ завжди благословляє
І сонце, що встає, і серце, що кохає
.


                            Зі святом кохання Вас наші шановні читачі!

Комментариев нет:

Отправить комментарий