вторник, 15 сентября 2015 г.

Географічна подорож «Венеція місто-музей , місто-сон»



9.09.2015 року в приміщенні бібліотеки – філії № 14 для членів клубу «Древо пізнання» бібліотекарем Бабенко О.В. була проведена географічна подорож : «Венеція місто-музей, місто- сон». Наші читачі дізналися що Венеція - місто в Північній Італії. Це морський курорт, центр міжнародного туризму світового значення, місце проведення міжнародних кінофестивалів, художніх виставок. Венеція - область у побережжя Венеціанської затоки Адріатичного моря, адміністративний центр області й провінції. Венеція знаходиться в чотирьох кілометрах від "твердої землі" і в двох від відкритого моря, розташована на 119 островах, оточених 150 каналами, які сполучені між собою 400 мостами. Всі мости настільки високі, що човни можуть спокійно курсувати під ними, не дивлячись на те, що за останніх 200 років рівень води піднявся на 50 сантиметрів. З материком її сполучає чотирикілометровий автомобільний міст.
Члени клубу з великим задоволенням переглянули слайдову презентацію «Венеція - місто романтиків , місто для закоханих на воді», яка розкрила їм велику кількість визначних архітектурних пам'яток, музеїв, театрів та ін.


Не залишила байдужими наших читачі і розповідь про Собор Святого Марка, який був зведений в 11 столітті , і зразком для його будівництва послужила церква Апостолів у Константинополі, обрису його фундаменту мають форму хреста. У соборі, крім інших унікальних речей, є самий головний експонат - Pala D'oro. Це прямокутник розмірами 3 на 1 метр, весь осипаний перлами, дорогоцінними й напівкоштовними каменями. Над його створенням працювали в чотири етапи протягом 500 років!
Була проведена захоплююча гра – подорож «Карнавалами Венеції». Читачі розповідали про щорічні заходи, які вони знають , і які проводяться з особливим розмахом на карнавалах, на яких з'являються галантні кавалери і вишукані пані, одягнені в неповторні пишні середньовічні вбрання і в знамениті венеціанські маски.
На заході члени клубу «Древо пізнання» були ознайомлені з творчість зодчих Палладіо, Лонга, Сансовіно та інших, художників Джорджоне, Тиціана, Тінторетто, Веронезе , Тьєполо, Гварді, Каналетто. Багато вражень було про Галерею Академії мистець та Палац дожів де є колекція картин художників Венеціанської школи. Розповідалось про численні художні твори які прикрашають венеціанські палаци та храми. По закінченні географічної подорожі для читачів було проведено міні - анкетування , де кожен мав змогу висловити свої враження та написати свої побажання колективу бібліотеки.
Шановна молодь та члени клубу «Древо пізнання»!
Ми запрошуємо Вас на наші наступні заходи.
Завжди раді вам!

Комментариев нет:

Отправить комментарий