среда, 12 июля 2017 г.


Пропонуємо продовжити знайомство з книжковими новинками, які отримала наша бібліотека



Велике переродження. Уроки перемоги капіталізму над комунізмом [Текст] : [есеї] / Андерс Аслунд [та ін.] ; [пер. з англ. Валерія Дротенка]. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 436, [2] с. : рис., табл. - (ICU. Business books). 


Падіння комунізму 25 років тому трансформувало політичний та економічний ландшафт у понад двох десятках країн Європи та Азії. У цьому виданні політичні лідери, науковці та політики дають оцінку урокам, здобутим із «великого переродження» капіталізму та виявляють вдалі політичні стратегії і тактики, щоб допомогти країнам здійснити перехід до стабільних та успішних ринкових економік. Також у цій книжці обговорено приклади країн, що знову повернулися до політичного та економічного авторитаризму. Автори цих есеїв доходять висновку, що найкращі результати отримували лідери, що мали візію та бажання вдаватися до сміливих кроків приватизації державних підприємств та дерегуляції. Одначе нещодавнє відкочування назад у Росії та Угорщині кидає тінь на спадок перехідного періоду, що розпочався чверть століття тому. Ідея книжки виникла у Будапешті впродовж 6-7 травня 2014 р. під час дводенного симпозіуму експертів та практиків, які розмірковували про минуле та майбутнє реформ.


Зюскінд, Патрік.
Парфуми: Історія одного вбивці [Текст] : роман / Патрік Зюскінд ; [пер. з нім. І. С. Фрідріх]. - Харків : Фоліо, 2016. - 285, [2] с. - (Серія "Карта світу". Німеччина). 

Жан-Батіст – геніальний парфумер – жив, щоб шукати красу, і вбивав, щоб оволодіти нею... Хто він – злий геній або просто нещасна людина? Чи варто домагатися жахливими способами любові людей, якщо ти їх ненавидиш?


Блискучий і загадковий роман Патріка Зюскінда був вперше надрукований в Швейцарії в 1985 році. Сьогодні він визнаний самим знаменитим романом, написаним німецькою мовою з часів «На Західному фронті без змін» Ремарка, виданий загальним тиражем понад 12 мільйонів примірників, переведений на 47 мов, включаючи латину, і, нарешті, екранізований. Фільм, що вийшов у світовий прокат в 2006 році, мав величезний успіх, а його творці отримали шість нагород Німецької кіноакадемії. Сьогодні переможний хід Жан-Батиста Гренуя - чудового всеперемагаючого монстра - продовжується. Безсумнівно, цей захоплюючий романтичний детектив, що вже став класикою, ще довго буде притягувати і інтригувати читачів самих різних пристрастей і смаків.


Кінг, Стівен.
Сяйво [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. та комент. Олександра Красюка]. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Cімейного Дозвілля", 2016. - 637, [1] с. 

У цього шикарного готелю в горах — лиха слава. Колись там сталася страшна трагедія. Тому взимку в його стінах лишаються тільки привиди...
Але цього разу опинитися тут не пощастило одній звичайній родині — батько Денні найнявся доглядачем пансіонату. Саме в готелі п`ятирічний Денні дізнався, що він «сяє»: хлопчик може бачити справжніх його мешканців і знає, що ховається за дверима кожного із сотні порожніх номерів... Але йому відкриваються не тільки жахливі події, які сталися тут у минулому. Він може передбачити, яка страшна небезпека чекає на його близьких...

Марчук, Євген Кирилович.
На шляху до НАТО [Текст] : [зб. ст., виступів, інтерв'ю] / Євген Марчук ; [ред.-уклад. Б. В. Клименко]. - Київ : Київ-Париж-Дакар, 2016. - 607 с. : фот. 

Видавництво «Київ — Париж — Дакар», підтримуючи ідею вступу України до НАТО, підготувало збірку статей, виступів у Верховній Раді, на міжнародних форумах, в друкованих та електронних ЗМІ, щодо проблематики взаємовідносин України і НАТО голови Міжвідомчої державної комісії зі співпраці з НАТО (2000-2003 років), члена керівництва громадського руху «За Україну в НАТО», представника України в Робочій групі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі на Мінських переговорах Євгена Марчука.
Автор є одним з чільних політичних діячів України, котрі послідовно борються за втілення євроінтеґраційного курсу України.
Книга містить публікації в ЗМІ щодо можливого вступу України до НАТО за період з 1999 по 2016-й роки. Видання є унікальним навчальним посібником як для учнівської та студентської молоді, так і для народних депутатів усіх рівнів, державних і муніципальних чиновників, членів керівних органів політичних партій і неурядових організацій, працівників ЗМІ.
Книга виступатиме в ролі чинника, формуючого світогляд, адже в ній розповідається про діяльність особистості, наслідування прикладу якої гідне будь-якої свідомої людини.


Демидова, Анна.
О Да! Жизни [Текст]/Анна Демидова, Виктория Побережная. – К.: Саммит-Книга, 2016.-208 с.

О чем книга? Нам по тридцать. Или около того. Мы молоды, привлекательны, свободны и обеспечены. Обеспечены бесконечной депрессией длиною в жизнь. Как такое могло произойти с нами? И как теперь отсюда выбираться? Вот в чем вопрос. Продолжение историй "О Да! Одиночеству" и "О Да! Любви", хотя я бы назвала "О Да! Жизни" отдельной взрослой книгой о том, как не пропустить мимо свою собственную жизнь.

                             Савка, Ірина.
Шипшинове намисто [Текст] : [проза] / Ірина Савка. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 154, [3] с. - 2000 экз. - ISBN 978-617-679-324-3

Герої цих новел — прості звичайні люди, зі складними, часто поламаними долями і зраненими душами. Їхні історії нанизуються одна на одну і творять справдешнє шипшинове намисто — червоного кольору кохання, з гострими колючками болю, розчарування, втрати. У цих новелах так багато правди життя, як у самому житті. І стільки ж любові до людини.


Батій, Яна Олександрівна.
Андрей Шептицький [Текст] / Я. Батій. - Харків : Фоліо, 2016. - 119, [1] с. 

Праведник віри – таким знають митрополита Шептицького в усьому світі, адже під час Другої світової війни він власними зусиллями врятував від неминучої смерті сотні єврейських родин. А для української церкви митрополит Андрей – одна з найвеличніших постатей. Його вчинками завжди керували любов та правда, і, мабуть, саме тому Андрей Шептицький здобув загальну повагу. У 36-річному віці він очолив Українську греко-католицьку церкву і був її очільником до кінця свого життя. Митрополит Андрей першим із ієрархів почав використовувати у спілкуванні з вірянами народну мову, першим почав правити богослужіння українською. І можна стверджувати беззастережно: Андрей Шептицький був людиною великої сили волі, патріотом своєї країни, який заповідав своїм нащадкам: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою й невтомною працею любіть Україну…».

Ґілберт, Елізабет.
Їсти, молитися, кохати [Текст] : історія жінки, яка рік мандрувала Італією, Індією та Індонезією, шукаючи все на світі : [роман] / Елізабет Ґілберт ; з англ. пер. Ярина Винницька. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 415 с. 

«Їсти, молитися, кохати» - надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману - письменниця Ліз –  розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше. 




Браун, Ден.
Цифрова фортеця[Текст]: роман/ Ден Браун; пер. з англ. В. Горбатько.- 4-те вид.- Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2017.- 415 с.

Коли новий супутник НАСА помічає слід містичного об’єкту, захованого під льодами Арктики, цілком розгублена космічна агенція визнає свою перемогу… перемогу, що має надзвичайний вплив на космічну діяльність США та майбутні президентські вибори. Після узгоджень в Овальному кабінеті, президент відправляє аналітика Білого дому Рейчер Секстон до льодового шельфу запевнитися у знахідці. Разом із командою експертів, що включає харизматичного академіка Майкла Толланда, Рейчел дізнається про незбагненний слід наукового обману, який здатний ввести світ до омани та контроверсії.

Браун, Ден.
Точка обману [Текст] : роман / Ден Браун ; [пер. з англ. Володимира Горбатька]. - 2-ге вид. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 525, [1] с. 

Проте перш ніж повідомити президенту новини, на неї та Майкла нападає група терористів, контрольованих невідомою силою, яка не зупиниться ні перед чим, задля викриття секрету. Опинившись у пастці, головним завданням головних героїв тепер віднайти того, хто стоїть позаду майстерно продуманої гри. Правда, яку вони дізнаються, надзвичайно шокуюча для всіх.

Гавальда, Анна.
Мені б хотілось, щоби хтось мене десь чекав [Текст] : [зб. новел] / Анна Гавальда ; з фр. пер. Євгенія Кононенко. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 143 с. 

У цій книзі 12 новел, які зуміли підкорити світ і серця читачів - їх перекладено вже на понад 30 мов. Це перша збірка новел Анни Гавальди, яка здобула славу якось геть несподівано, бо видавці не ставили на її твори і особливо не промоціювали їх. Проте читачі давно потребували саме таких текстів: простих, але не примітивних, душевних, але не сентиментальних, щирих, але без шокуючих подробиць. Гавальда, яку тепер називають "ніжним Уельбеком" і "новою зіркою французької словесності", яскраво й проникливо зображає звичайне життя, зовнішня простота якого, приховує безліч потаємних бажань, страхів, мрій та образ, а головне - любові у найрізноманітніших її виявах. Потрібно лише вміти її побачити, відчути, дозволити собі "розплющити" серце і поринути у вир емоцій.


Стус, Василь.
Небо. Кручі. Провалля. Вода [Текст]/ Василь Стус; упоряд. Д. Стус; худож.оформ. М. Мороз.- Л.: Видавництво Старого Лева, 2016. – 410 с.: ілюстр.- 2000 экз.- ISBN 978-617-679-180-5 (в опр.): 160.00 грн.
Перед вами книга віршів, перекладів, статей і листів, які є найважливішими для художньо-естетичного світогляду Василя Стуса, одного з найтрагічніших і найглибших українських поетів ХХ століття.
Небо. Кручі. Провалля. Вода. Символічні стихії, в яких і з якими поет жив, боровся, розчинявся, змагався, творив – проорюючи власною долею, віршами, світоглядним вибором глибоченну межу між обивательським і пристосуванським існуванням і гранично чесним життям із собою, в собі, над собою.


Терен, Тетяна
RECвізити. Антологія письменницьких голосів [Текст] / Тетяна Терен ; світлини Олександра Хоменка. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015 .
Кн. 1. - 2015. - 276 с. : фот. 

Проект журналістки Тетяни Терен «RECвізити. Антологія письменницьких голосів» покликаний зберегти думки, переконання, позиції, оцінки, творчі і життєві правила найзнаковіших сучасних українських авторів.
20 героїв цього двокнижжя розповідають про місця свого народження, батьків і сім’ю, згадують учителів і колег, діляться письменницькими секретами, розмірковують про любов, віру і сенс життя. Зустрівшись на сторінках цієї антології, письменники несподівано починають говорити не лише з невидимим уважним інтерв’юером, але й одне з одним. Перед нами унікальний проект про покоління і про ті часто невидимі зв’язки, завдяки яким уможливлюється неперервність літературного процесу. Це видання подарує чимало відкриттів поціновувачам творчості представлених тут авторів, а разом з тим стане незамінним дороговказом для тих, хто тільки відкриває для себе світ сучасної української літератури.
Герої книги: Юрій Андрухович, Віра Вовк, Леся Воронина, Василь Голобородько, Лариса Денисенко, Анатолій Дімаров, Іван Дзюба, Іван Драч, Сергій Жадан, Оксана Забужко.

Алдунова, Анна.
Песня обреченных душ [Текст]: Детективный роман/ Анна Алдунова.-К.: Саммит-Книга, 2016.- 293 с.

«Песня обреченных душ» - это детективный роман, в котором все действия разворачиваются в современном, таком жестком и непредсказуемом мире. В старом особняке, который был куплен многоуважаемой и состоятельной семей Никольсов, полным ходом шел ремонт. В один вечер в этом доме били убиты трое строителей. С того момента жизнь Никольсов в корне меняется. Им предстоит много пережить и преодолеть. Но самое главное, что смерть не щадит никого, и наши герои в этом убедятся.


Дашвар, Люко.
Покров [Текст] : [роман] / Люко Дашвар. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. - 378, [1] с. 

Останні дні листопада 2013-го, країну лихоманить. Мар`яна не звертає уваги на це — усі її думки лише про чоловіка, який насправді не вартий сліз. Зустріч із дивним хлопцем Ярком змінює все. «Ти моя жінка», — сказав він. І від того стало так солодко...
Та тепер не час насолоджуватися життям. Дівчина опиняється у вирі подій: чергування на Майдані, зникнення коханого, пошуки нащадків козака Дороша — спадкоємців величезного статку...
Звідки ж Мар`яні знати, що чекає на того нащадка. Предки заповіли йому не лише скарб, а й родинне прокляття...

Дашвар, Люко.
На запах м'яса [Текст] : роман / Люко Дашвар. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 364 с. : іл. - (Золотий письменник України). 

На хуторі з`являється тендітна міська дівчина Майя. Навіщо вона тут? Невже міська повія приїхала сюди зваблювати чоловіків? Так вважає місцева красуня Тоня.
Чи вона втекла від одного кохання у пошуках іншого? Адже майстер на всі руки Толя прикипів до неї всім серцем! А може, вона відьма, бо розорила гніздо крука й випила яйця?
Майя ховається від світу зі своєю страшною таємницею. Чи зможе хтось розгадати її?




Комментариев нет:

Отправить комментарий