вторник, 13 июня 2017 г.

Нові надходження бібліотеки

До вашої уваги - нові надходження до фонду іноземної літератури.







Анджей Сапковський "Відьмак. Останнє бажання."

Від Яруги до Драконячих гір мандрує один з останніх відьмаків – Ґеральт із Рівії. Він зустрічає людей та істот, які чимось дуже нагадують персонажів відомих казок, і намагається зрозуміти, чи залишилося в ньому самому хоч щось від людини. А може, він – тільки додаток до двох своїх мечів: звичайного залізного та відьмачого, з карбованим руків’ям та срібним клинком, який колись стане для нього мечем призначення…





                                                                                                         
Анджей Сапковський  "Відьмак. Меч призначення."

Тепер Ґеральт знає, що таке кохання, знає, що він здатен на людські почуття і на найбільшу самопожертву… У його житті з’являється маленька зеленоока Цірі. На королівства, які століттями воювали лише за перенесення межових знаків, нападає страшний ворог із-за південних гір. І відьмаку все одно: чия ллється кров – людей, дріад чи ельфів…







Пауло Коельйо "Алхімік".
Культовий роман культового письменника, що з часу свого написання не втратив популярності серед поціновувачів сучасної літератури. Ця книга, на думку автора, може змінити життя читача, адже доля людини, якою б вона не була, це не привід відмовлятись від мрій та цілей.

Вільям Голдинг "Володар мух".
Один із кращих романів ХХ століття!
Дивна, страшна й напрочуд приваблива книжка! Діти на безлюдному острові. Жахливий Звір, який ховається всюди й ніде. Хлопчики, які загралися в жорстокість і війну. Чи зможуть вони вижити? Яку жертву зажадає від них загадковий Володар мух?






 АлександраХоукинз "В объятиях порочного герцога".
Еще вчера герцог Блекберн был одним из самых известных ловеласов Лондона, а сегодня его сердце учащенно бьется при виде невинной Имоджен. Эх, зря он поспорил со своим приятелем маркизом Норгрейвом на то, кто первым соблазнит восемнадцатилетнюю дочь герцога Треветта. Ведь он искренне полюбил эту белокурую красавицу.
Очарованная герцогом, Имоджен даже не догадывается о коварном пари… Герцог, не знавший прежде отказов, теперь боится, что правда откроется и он навсегда потеряет любимую. Блекберн сделает все, чтобы удержать ее!



Таня Валько"Арабская принцесса".
Рождение долгожданной Нади не делает Мириам счастливее, но делает смелее. Ее мать Дорота когда-то чудом вырвалась из оков ненавистного брака. Теперь Мириам-Марыся по злой иронии судьбы повторяет ее путь. Хрупкое семейное благополучие, учеба в университете, путешествия… И роковая дружба с богатой арабской принцессой Ламией – мстительной, циничной и… несчастной. Наконец избавившись от навязанного супружества, Марыся не станет свободной. Как и Дороту когда-то, теперь Восток держит ее еще крепче. Здесь ее жизнь – похищенная доченька…

 Сара Лотц "День четвертый".
В лучших традициях сериала «Lost. Остаться в живых»!
Мировой тираж книг автора превысил 500 000 экземпляров!
 
Шел четвертый день путешествия роскошного круизного лайнера… Внезапно судно утратило управление и связь с внешним миром. Три тысячи человек оказались потерянными посреди океана! Раздражение пассажиров перерастает в страх, когда на корабле убивают женщину. Скоро на нижней палубе появляется призрак... Экипаж покидает судно, среди выживших начинается паника. А мировая пресса сообщает, что пропавший корабль обнаружен, но он… пуст! Что же случилось с 

пассажирами?


 Бет Уайт "Креольская принцесса".
Отправьтесь в мир интриг и шпионов, тайн и запретной любви. Идет война, но в небольшом городке о ней знают лишь понаслышке. У красавицы Лиз и без того нелегкая судьба. Ей приходится тяжело работать, чтобы помочь родным. Но один вечер изменил всю ее жизнь. Подруга пригласила Лиз на бал. Богатый дом, роскошное платье, изысканные дамы и благородные джентльмены. Однако дон Рафаэль Гонсалес затмил всех мужчин. В этот вечер он покорил сердце девушки, очаровал ее словами любви, нежными легкими прикосновениями. 
Неужели он искренне полюбил ее с первого взгляда? Кто же на самом деле этот красавец и зачем ему нужна Лиз?


Деніел Кіз "Квіти для Елджернона".
Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим...
Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того?
Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світової літературі.





Генрі Марш "Історії про життя, смерть і нейрохірургію".

Правда – то його релігія, кажуть про Генрі Марша колеги. Власне, у цій книжці спогадів і роздумів відомого британського нейрохірурга ви знайдете багато захоплюючих історій, у яких головне – це етика стосунків між лікарем та пацієнтом, тонка межа між гіркою правдою і крихкою надією. Бути висококласним нейрохірургом – цього не досить, щоб бути Генрі Маршем. Треба ще мати найкращі людські якості – доброту, вимогливість до себе, любов до людей і неабиякий талант оповідача.


Марк Геддон "Загадковий нічний інцидент із собакою".

У світі продано понад 2 мільйони примірників! Права на екранізацію придбала компанія Warner Bros. 
Номінант Букерівської премії. Входить до кращих книжок XXI століття за версією GoodReads. Переможець Уїтбредівської премії в номінаціях «Кращий роман» та «Книжка року». Спеціальний приз премії Commonwealth Writers’ Prize в номінації «Найкраща перша книжка». 

Світ п’ятнадцятирічного Крістофера Буна, хлопчика із синдромом Аспергера, обмежений власним будинком, школою для дітей з особливими потребами та найближчими сусідами. Найбільше у світі йому подобаються математика – за її логічність, собаки – за зрозумілість їх чотирьох емоцій та зоряне небо – за його незмінність і передбачуваність. Він підфарбовує червоним різнокольорову їжу і не зносить обіймів навіть власних батьків, бо будь-які доторки викликають у нього справжні страждання. Але розпочавши, як його улюблений Шерлок Холмс, розслідування вбивства сусідського пуделя, він наважиться на мандрівку, що переверне життя його та його батьків...

Марія Галіна "Автохтони".
Марія Галіна — відома російська поетка та письменниця українського походження, біолог за освітою, лауреат численних літературних премій з поезії, прози та фантастичної прози (зокрема двічі — персональної премії Бориса Стругацького). Химерна проза Марії Галіної набула визнання критиків та завоювала любов читачів.
Роман «Автохтони» російською вийшов друком у 2015 році і був відзначений критикою як одна з найяскравіших літературних подій року.
До безіменного міфічного міста, яке багатьом, однак, видасться знайомим, прибуває такий самий безіменний герой — людина без імені і без персональної історії. Взагалі, він начебто мистецтвознавець, який приїхав, щоб написати статтю про постановку безмаль столітньої давнини опери «Смерть Петронія». 
Тіні оживають, місто наповнюється вихідцями з минулого, яке начебто давно завершилося, але водночас триває. Оперна співачка, вбита просто на сцені ревнивим коханцем, відроджується у власній напівбожевільній праонуці; офіціантка в місцевому кафе працює тут, за її власними словами, з кінця XVIII століття, а всюдисущий старигань, якого головний герой винаймає як консультанта, схоже, і зовсім вічний. Усі разом вони формують дивну і відмерлу расу стародавніх мешканців цього міста — похмурих і загадкових автохтонів…


Шебнем Ішігюзель "Звалище".

Шебнем Ішіґюзель (нар. 1973 р.) — турецька письменниця, яка зі своїм неординарним стилем зайняла доволі цікаву нішу як у турецькій, так і у світовій літературі. Вона не боїться привносити в літературний світ незручну проблематику і писати про це так, щоб підштовхнути читача до роздумів. Кожен твір письменниці напрочуд щирий та реалістичний і тому такий особливий. Книжки Шебнем Ішіґюзель перекладено італійською, іспанською, німецькою мовами, а відтепер і українською.
Чи може людина, у якої ще вчора все у житті було добре, враз опинитися на звалищі?.. Саме це сталося з відмінницею Шахової школи Ботвинника Лейлою, яка, будучи королевою шахів, раптом перетворилася на королеву звалища; з Їлдиз, чиє життя було спотворене напівбожевільною матір’ю, котра і після свого зникнення продовжувала переслідувати доньку вже як привид, доводячи її до безумства; й іще з багатьма людьми, що опинилися на звалищі. Для них такі звичайні речі, як щастя, родина, дитинство, кохання, залишилися в геть іншому вимірі — вимірі минулого, адже життя — це шаховий двобій, результат якого змусить знову переглянути гру від початку до кінця…

    Етгар Керет "І раптом стукіт у двері".
Герої невеликих оповідань, що увійшли до цієї книжки, живуть одночасно в двох світах: реальному і фантасмагоричному. Їхня поведінка інколи здається абсурдною, але водночас вона цілком буденна. У цьому й полягає мистецтво письменника - він використовує гіперболізовані, а то й фантастичні засоби для того, щоб розповісти про повсякденні, часом суто прозаїчні та банальні життєві ситуації.
Твори Керета перекладено багатьма мовами світу.
Українською ці оповідання друкуються вперше.



Пер Улоф Енквіст "Книга про Бланш і Марі".
Книга про Бланш і Марі» — це історія складних стосунків двох непересічних жінок: Бланш Віттман — «королеви істеричок», пацієнтки професора Жана-Мартена Шарко та Марі Кюрі — французької науковиці польського походження, двічі лауреатки Нобелівської премії. Що ж поєднувало цих двох жінок? Найперше — бажання зрозуміти. Марі — природу радіоактивності, а Бланш — не мало, не багато — природу любові.
«Книга про Бланш і Марі» — це також мозаїчне тло епохи, оповідь про жертовність заради науки і зворушливий портрет дружби двох рівною мірою хоробрих і талановитих особистостей.

Ван Сона "Лібрето для пустелі".
Масові вбивства вірмен уперше в історії були визнані  злочином проти людяності, але не зникнуть з пам’яті  поколінь, відгукуючись у сьогоденні.
У книзі тонко переплелися родинні спогади та особистий біль цілого народу, які зазвучали журливим поетичним багатоголоссям.
Авторка книги удостоїлась однієї з найпрестижніших нагород Вірменії — медалі «Мовсес Хоренаці» за вагомий внесок у справу збереження вірменської  національної пам’яті та ідентичності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий