четверг, 17 марта 2016 г.

День краєзнавця «Перший містобудівник Херсона – Іван Абрамович Ганнібал».


Кожній людині притаманна любов до рідного краю. Чуття Вітчизни супроводжує нас усе життя і є одним із найсвітліших і найсвятіших.
Нині патріотичне, національне виховання читачів займає провідне місце в  роботі бібліотеки. Вихованню патріотичних почуттів любові до рідної землі, збагаченню духовного світу допомагає використання краєзнавчого матеріалу. З огляду на це, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературних напрямків. Саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій народу.
 Так 16 березня 2016 року у бібліотеці-філії №14 відбувся загальносистемний День краєзнавця на тему: «Перший містобудівник Херсона – Іван Абрамович Ганнібал». Для користувачів демонструвалися різноманітні слайди, відеофільми, було представлено віртуальну виставку літератури «Сторінками історії. Будівництво Херсона – як це було?» (до 280-річчю з дня народження першого будівельника Херсона – І. А. Ганнібала)     
                                                             
Читачі дізналися про народження нашого рідного міста, про життя та здобутки  Ганнібала І.А., під командуванням якого возвели наше чудове місто у Дніпра. Користувачі захоплено сприймали факти з історії заснування Херсона. Рідкісна інформація про надходження місця під будівництво міста, викликала підвищений інтерес. 
Відвідувачі дякували за змістовне і корисне культурознавче дозвілля.
Дуже приємно, що наша краєзнавча робота не є марною, що вона потрібна і затребувана читачами, не залишає їх байдужими і спонукає до вивчення рідного краю.


Комментариев нет:

Отправить комментарий