среда, 15 ноября 2017 г.

Нові надходження до віділу абонементу

Запрошуємо ознайомитися з новими книжками.

Мориквас, Надія.

Корнелія [Текст] : роман-есей / Надія Мориквас. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 207 с. 
Корнелія обкладинкаНайбільше місця в серці юної красуні Корнелії займає відомий поет-молодомузівець Петро Карманський... Це твір глибокого проникнення письменниці у буття галичан 30-50-х років минулого століття. Серед учасників романного дійства – конкретні і вигадані особи, які, творячи свої біографії і достовірні історії, стали жертвами і героями епохи. Роман-есей є своєрідним пророцтвом, застереженням до трагічних реалій нашого часу.




Кларксон, Джеремі.

       Джеремі Кларксон та світ довкола [Текст]: збірка нарисів/ Д. Кларксон; пер. з англ. А. Маслюх. –Львів: Видавництво Старого Лева, 2015.-336 с.

Джеремі Кларксон та світ довкола обкладинкаMust have для тих, хто знає, хто такий Джеремі Кларксон, і для тих, хто любить англійський гумор, подорожі та автомобілі – книжка «Джеремі Кларксон та світ довкола».  Цей британський ведучий та журналіст, що спеціалізується на автомобільній тематиці, – найбільше відомий завдяки телепередачі  «Top Gear». І недарма його називають чи не найскандальнішим і найпровокаційнішим журналістом світу. В цинічності та у вмінні жорстко жартувати йому не відмовиш. Переконатися в цьому можна з перших сторінок книжки – вона весела та саркастична. А ще вона про мандри, про світ та про дрібниці і недрібниці нашого життя.


Лис, Володимир Савович.
Маска [Текст]: роман/ В. Лис; худож. Н. Переверзєва. -Х.: Клуб Сімейного дозвілля, 2012.- 320 с.: іл.


1801 рік. Розкішний бал на честь п"ятиріччя князівни Любославської закінчується масовим пограбуванням і викраденням людини. Там, де хвилину тому розважалася шляхта, тепер гуляють розбійники. Граф Юзеф наважується зірвати з ватажка маску, бачить під нею знайоме обличчя і прощається зі свободою. Але таємний агент Слєпньов знайде слабину ухвалого бандита - чарівну жінку, за-для якої він ладен дістати хоч зірочку з неба, хоч кольє княгині Ольги. 



Ферранте, Елена.

Моя неймовірна подруга [Текст] : роман / Елена Ферранте ; [пер. з італ. Анни Помєшкіної]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 348, [2] с.

Книга, що стала світовою літературною сенсацією у 2012-му, розпочавши цикл «Неаполітанські романи», фінальна, четверта частина якого — «Історія втраченої дитини» — увійшла до шорт-листа Букерівської премії 2016 року. Чи існує жіноча дружба? Ніжна білявка Лєну і чорноока Ліла зростатимуть поряд на вузьких вуличках робітничого району Неаполя. На дворі 50-ті, і світ не дуже приязно вітає двох подруг-розумниць, які вирішили за будь-яку ціну розбагатіти і вирватися на справжній простір. Вони в усьому будуть найкращі — найрозумніші, найкрасивіші, найпопулярніші. І завжди одна — на крок попереду іншої… 



Андрухович, Софія.
Фелікс Австрія [Текст]: роман / Софія Андрухович. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 280, [8] с. 
Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти. 


Еко, Умберто.
Острів напередодні [Текст] : роман / Умберто Еко ; [пер. з італ. Ю. В. Григоренко]. - Харків : Фоліо, 2016. - 410, [2] с. - (Карта світу. Італія)
ХVІІ століття. Роберто де ла Грів після корабельної аварії потрапляє на «Дафну» – корабель, що застряг на мілині в лагуні невідомого острова у Тихому океані, на якому, на перший погляд, нікого немає. На кораблі він згадує своє минуле життя: участь у Тридцятилітній війні, сидіння в облозі разом з батьком у місті, яке намагаються захопити іспанці, дружбу з дворянином-атеїстом, яка для того часу була дуже небезпечною. Дворянин гине на дуелі, батько гине у бою, а Роберто після зняття облоги потрапляє у Париж. І тут на нього чекають і кохання, і алхімія, і Рішельє з Мазаріні. Нарешті, через водоверть подій він опиняється на кораблі, який вирушає у навколосвітню подорож. Однак шторм руйнує всі людські плани, і доля прибиває пліт з Роберто до «Дафни»...
 Письменник, як завжди у своїх творах, порушує питання, котрі завжди хвилюватимуть людство: що є життя, що є смерть, що є кохання, як упаштований Всесвіт...

Комментариев нет:

Отправить комментарий